Yulaflı Muzlu Kek (Glutensiz-Rafine Şekersiz)

Merhabalar! Günümüzde bazı kişiler buğday ürünlerine ya da rafine şekere karşı hassasiyet geliştirdiklerinden veya daha sağlıklı beslenmeye yöneldiklerinden hayatlarından bu besinleri çıkarıyorlar. Bu tarif çok tatlı ve alıştığımız kekler gibi değil ama çok lezzetli ve küçük çocuklarınıza da çekinmeden yedirebilirsiniz. Gelelim yapılışına;

Malzemeler (Baton kalıp veya 26 cm.lik yuvarlak kalıp)

4 adet yerli muz (2 tane hamur için, 2 tane üstüne)

2 çorba kaşığı tereyağı

2 yumurta

1/2 su bardağı pekmez

1/2 su bardağı süt veya hindistancevizi sütü

1/2 su bardağı yulaf ezmesi

1/2 su bardağı yulaf kepeği ( bulamazsanız toplamda 1 bardak yulaf ezmesi)

3/4 su bardağı hindistan cevizi rendesi

1 su bardağı pirinç unu veya özel glutensiz un

1 çay kaşığı tarçın (biraz da üzerine serpebilirsiniz)

1 çay kaşığı karbonat

Yulaf kepeği ve sütü bir kasede beş dakika bekletin. Bu arada kek kalıbını hazırlayıp, fırını da 170 dereceye getirin, ısınsın. Tereyağını eritin, soğumaya başlasın.

Derin bir kapta pirinç unu (ya da özel glutensiz un), hindistan cevizi, yulaf, tarçın ve karbonatı birbirine karıştırın.

Yumurtaları daha önce karıştırdığınız ve bulamaç olmuş kepek+süt karışımına kırın ve şöyle bir karıştırın, muzları (olgun ve kabukları kahverengi olmuş muzları kullanabilirsiniz) çatalla ezip karışıma ilave edin. Tereyağı, pekmez ve kuruları hepsini biraraya getirip bir spatulayla karıştırın. Kalıba döküp üzerine yarıya bölünmüş 2 adet muzu yerleştirin ve biraz daha tarçın serpin. Benim fırınımda 45 dakikada pişti. Bu doyurucu ve lezzetli kekin yanına çay demlemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Yorum bırakın

Bir WordPress.com Sitesidir.

Yukarı ↑