Damga Kurabiye

Merhabalar! Tüm kurabiye tariflerim yıllardır yaptığım, hiç üzmeyen müthiş lezzetli tarifler ama içlerinde bu tarif gerçekten bir yıldız. Ben bu sefer mor un ( sanıyorum hamurda sıvı olmadığı için rengini veremedi) ve kakao ilaveli üç renk elde ettim ama dilediğiniz tatlandırmayı yapabilirsiniz. İnce limon rendesiyle limonlu, bir çay kaşığı Türk kahvesi ile kahveli kurabiyeler olabilir, yeter ki vanilya diye satılan o kimyasal tozları katmayın:) Böyle kurabiye damgası bulunmazsa, ıslatıp tozşekere batırdığınız bir düz bardak altıyla disk kurabiyeler elde edebilirsiniz. Lütfen mutlaka yapın, bana da fotoğraf iletin!

Malzemeler ( 24 adet 12 cm.lik yuvarlak kurabiye)

Fırın 175 derece- pişme süresi 10-12 dakika

Ölçü: 1 cup=240 ml.lik su bardağı

200 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 cup tozşeker

1 iri yumurta

2+2/3 cup un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Tereyağı ve şeker çırpılır, diğer malzemeler katılır eğer yarım ölçeğini kakaolu yapacaksak o tek yumurta hamura katılmadan bir kasede çırpılır ve öyle ikiye payedilir. Diğer malzemeler de katıldığında kolay çalışılan bir hamur olacaktır, ceviz büyüklüğünde parçalar top yapılıp, üzerlerine tozşekerli damga ya da bardak altıyla bastırılır, kenarları düzgün olsun diye bardak ağzıyla da kesilip düzeltilebilir.

Isınmış fırında gözlemleyerek 10 ya da 12 dakika pişirilir, tamamen soğuyana kadar tel ızgara üzerinde dinlendirilir.

Afiyet olsun!

Yorum bırakın

Bir WordPress.com Sitesidir.

Yukarı ↑