Çikolatalı Çatlak Kurabiye ( Glutensiz)

Merhabalar! En şirin kurabiyelerden biri de bu çatlak kurabiyeler kuşkusuz ama o kadar farklı tarifler var ki… Bu yazacağım tarif, Katarina Cermelj’in “Baked To Perfection” kitabından, az malzemeyle çok lezzetli, bereketli kurabiyeler çıkıyor ve pratik bir yöntem içeriyor.

* Her üründe olduğu gibi malzeme kalitesi çok önemli, artık çok kaliteli kakaoların da büyük fiyat farkı kalmadı. Kakaonuzun lezzeti bu kurabiyeye yön verecek. Kaliteli bir kakaoyla çikolata yiyormuş hissine kapılıyorsunuz😉

Malzemeler ( 24 adet lokmalık kurabiye)

Fırın 180 derece

Hamuru buzdolabında tutma süresi ~1 saat

Pişirme süresi 10 dak/ tepsi başına

150 gram pudra şekeri ( top topsa eleyin lütfen)

50 gram sıvı yağ ( ayçiçek ya da fındık yağı)

2 yumurta ( oda ısısında)

120 gram glutensiz un

60 gram kakao

1/2 çaykaşığı xanthan gum

1 çaykaşığı kabartma tozu

Bir fiske tuz

.

Yuvarlamak için: küçük kase ilave pudra şekeri

.

Bir kasede sıvı yağ ve pudra şekerini bir spatulayla karıştırın, kumlu bir doku oluşacak, sonrasında yumurtaları katarak karıştırmaya devam edin.

Kuru malzemeleri biraraya getirip yumurtalı karışıma iki seferde katın, oldukça yumuşak bir hamur olacak.

Hamuru kasesiyle buzdolabına en az bir saatliğine kaldırın ki katılaşsın ve şekil vermeye hazır olsun.

Fırını 180 dereceye açın, ısınsın. İki standart fırın tepsisine fırın kağıdı koyup hazırlayın. Bir ufak kaseye de pudra şekeri koyalım, hamurdan bir tatlı kaşığıyla aldığımız topları pudra şekerine bulayıp, aralıklı olarak dizelim. Tepsileri tek seferde bir olmak üzere fırına verelim ki, bu kurabiyelerin en önemli özelliği ısıya maruz kalınca oluşuyor. İyi ısınmış fırında 10 dakika pişirip, hemen çıkaralım (çatlamış ve parmağınızla hafif dokunduğunuzda çok yumuşak olacaklar)

Izgara tel üzerine alıp iyice soğuduklarında, kapaklı bir kaba alalım.

Aşağıya yapım videosunu da ekliyorum.

Afiyetle!

Yorum bırakın

Bir WordPress.com Sitesidir.

Yukarı ↑