Bahar Renkleri Pilavı

Merhabalar! Sağlıklı, mis kokulu ve lezzetli bir pilav bu. Her yemeğin yanına yakıştığı gibi tek başına da çok hoş bir fikir:)

Malzemeler (4 kişilik)

500 gr kabuklu bezelye ya da yaklaşık 1,5 bardak iç bezelye

1 orta boy kuru soğan

1 orta boy havuç

1 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1/3 demet dereotu

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

Bezelyeler tazeyse ayıklayalım veya donuksa da yıkayalım ve üzerlerini geçecek kadar suyla 10 dakika kadar pişirelim. Pilavı yapacağımız tencereye küçük doğranmış soğanları zeytinyağıyla beraber koyup bir kaç kez çevirelim. Yıkanmış (haşlanmamış) pirinci de ilave edip bir kaç kez daha karıştıralım ve 2 bardak sıcak su ilave edelim. Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyip sonradan ilave edip, kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Suyunu çektiğinde kontrol edelim istediğiniz gibi pişmediyse bir kaç çorba kaşığı kaynar su koyup nazikçe karıştırın. Pirinçlerin her cinsi farklı su kaldırıyor. Pilav demlenirken( iki parça havlu kağıdı kapağın altına sıkıştırın) iyice yıkadığınız dereotlarını incecik kıyıp ilave edin. Zeytinyağlı olduğu için soğuk bile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum bırakın

Bir WordPress.com Sitesidir.

Yukarı ↑